Een bedrijfsauto leasen, is dat nu moeilijk of gemakkelijk?

Sharing is caring!

Waar moet je op letten bij de lease van een (bedrijfs)auto?

Veel ondernemers huren auto’s voor zakelijk gebruik. Auto- lease wint aan populariteit bij Nederlandse consumenten in het algemeen, vanwege aantrekkelijke maandelijkse kosten en de mogelijkheid om auto’s vaak te wisselen om op de hoogte te blijven van nieuwe technologie en veiligheidsvoorzieningen. Op http://www.mkbbedrijfszaken.nl kun je gemakkelijk alle lease mogelijkheden vergelijken.

Is een lease auto geschikt voor uw bedrijf?

Maar is een lease-auto geschikt voor uw bedrijf? In dit artikel zullen we enkele factoren bekijken waarmee rekening moet worden gehouden bij een beslissing om een ​​bedrijfswagen te leasen of te kopen, hoe die auto te leasen (inclusief opties) en fiscale gevolgen van het leasen van een bedrijfswagen.

Leasing versus het kopen van een bedrijfsauto

Er is geen magische formule voor het nemen van een beslissing om te leasen of een bedrijfswagen te kopen. Elke bedrijfssituatie is anders. Hier is een korte lijst met overwegingen:

Hoe lang gaat u precies leasen?

Een van de belangrijkste factoren bij het leasen van een bedrijfswagen is hoe lang u denkt dat u de auto zult hebben. De meeste bedrijfseigenaren en -medewerkers zetten een groot aantal miles op een auto en u zult ze waarschijnlijk eerder dan later willen inleveren, dus dat betekent dat een leaseovereenkomst een betere deal kan zijn.

Kilometerstand bij een lease contract

Kilometerstand is een belangrijke kostenpost en moet worden meegewogen. Bedrijfswagens worden doorgaans meer mijlen gereden dan persoonlijke auto’s, wat de kosten verhoogt. De
Overweeg de totale kosten van de auto gedurende de tijd dat je hem hebt.

Denk aan de cashflow

Voer berekeningen uit voor zowel kopen als leasen, inclusief de kosten van de lease of lening, verwachte miles driven, onderhoud en onderhoud. Overweeg ook de cashflow in de totale kosten – wanneer u betalingen en kosten moet maken aan het einde van de lease. Houd ten slotte rekening met de waarde van de auto aan het einde van de leaseperiode ten opzichte van de eigendomsperiode. En vergeet geen belastingen (hieronder in meer detail besproken).