Geef je je medewerker een bedrijfsauto?

Sharing is caring!

Auto leasen, is het een goed idee?

Een medewerker het gebruik van een bedrijfswagen geven met auto leasen klinkt als een goed idee. Maar zoals altijd is het ingewikkelder dan het lijkt, vooral met betrekking tot belastingen. Dit artikel neemt je mee door enkele van de kwesties met betrekking tot de chauffeurs van bedrijfsauto leasen.

Alleen zakelijk gebruik is aftrekbaar bij auto leasen

Alleen zakelijk gebruik is aftrekbaar. Ongeacht wie een auto bestuurt of wie een auto bezit, alleen zakelijk gebruik van die auto is aftrekbaar als bedrijfskosten. Degene die de auto bestuurt, moet te allen tijde een goede administratie bijhouden van het rijden voor zakelijk gebruik.

Je registreert op de dag van gebeurtenis

De zakelijke gebeurtenis moet worden geregistreerd op de dag dat deze plaatsvond en moet de details van het doel, de datum en locatie of kilometerstand bevatten. U kunt werknemers een automatische vergoeding geven.

Auto verzekeren en een autokostenvergoeding

De meeste bedrijven geven werknemers een autokostenvergoeding om hen te vergoeden voor de kosten van het besturen van een auto voor zakelijke doeleinden. De vergoeding kan worden gegeven naast het verstrekken van de auto aan de werknemer.

Geen belastbaar voordeel bij zakelijk leasen

Deze uitkering is geen belastbaar voordeel voor de werknemer, zolang deze wordt verstrekt via een verantwoordingsplan. Een verantwoordingsplan is een reeks procedures die uw bedrijf instelt om voldoende verantwoording af te leggen voor het geld dat aan de werknemer wordt gegeven.

De belastingdienst en een bedrijfsauto

De belastingdienst wil ervoor zorgen dat u geen werknemersvoordelen behaalt, maar dat dit legitieme zakelijke uitgaven zijn die door de werknemer worden betaald en door u worden vergoed.