Virtual Reality is het iets voor bedrijfsuitjes? En welke VR Bril kies je dan?

Sharing is caring!

Virtual reality en de belofte van VR Brillen en Virtual Reality

De belofte van virtual reality is altijd geweest om aan de grenzen van uw woonkamer of kantoor te ontsnappen en te genieten van een geheel nieuwe wereld waar dezelfde regels niet van toepassing zijn. High-end VR-headsets zoals de HTC Vive hebben die belofte grotendeels waargemaakt, maar als je ooit op VR hebt gelet, weet je dat je soms zou willen dat je real-world-objecten mee zou nemen naar het digitale rijk.

HTC’s nieuwe Vive Tracker belooft je dat toe te staan, en ik heb het – en een handvol van de compatibele accessoires – voor een spin meegenomen. Ik heb laatst voor een bedrijfsuitje gekeken naar alle soorten VR brillen, op dĀ eze website kun je alles vinden!

Je kunt VR Brillen natuurlijk in verschillende soorten krijgen

Om het uit de weg te ruimen, zal ik zeggen dat ik al denk dat de HTC Vive je standaardkeuze moet zijn voor een virtual reality headset, periode. De games, compatibiliteit, ondersteuning en hardwarekwaliteit zijn gewoon beter dan die van de concurrentie. Ik speel al meer uren met zowel de Vive als de Oculus dan ik zou willen toegeven, maar ik kan gerust zeggen dat de Vive ruimteschaal-VR de meest meeslepende virtual reality-ervaring is die vandaag beschikbaar is. Met dat in gedachten, zou het toevoegen van enkele funky slimme trackers om te mixen gewoon de kers op de taart zijn, toch? Welnu, het korte antwoord is “ja”, maar het langere antwoord is een beetje genuanceerder.

De HTC Vive is een top virtual reality bril

Het idee hier is dat wanneer je een spel speelt dat deze accessoires ondersteunt, je ze zult gebruiken in plaats van de standaard Vive-controllers. Omdat deze tracker-randapparatuur zo gespecialiseerd is in de games waarvoor ze zijn ontworpen, moet de ervaring veel meer meeslepend zijn. De trackers zelf zijn eenvoudige gadgets, met een enkele knop en een microUSB-oplaadpoort. Ze duren tussen de vier en vijf uur speeltijd per oplaadbeurt, wat meer dan genoeg is voor een paar sessies voordat je de stekker in het stopcontact steekt.

Je hebt voor veel consoles oplossingen bij bedrijfsuitjes

Ik ging hands-on met een paar Vive Trackers, Hyperkin’s nieuwe ‘Hyper Blaster’, een schijnwerper met Nintendo light-guns, sommige Tracker-compatibele polsbanden en zowel de paddle-handgreep als de racket handvat voor verschillende sporttitels. Alle drie de randapparatuur hebben ingebouwde mounts voor de Vive Tracker en het installeren van de tracker – die eruitziet als een kleine zwarte kroon – duurt ongeveer tien seconden.

Speel spellen met de VR accessoires

Het idee hier is dat wanneer je een spel speelt dat deze accessoires ondersteunt, je ze zult gebruiken in plaats van de standaard Vive-controllers. Omdat deze tracker-randapparatuur zo gespecialiseerd is in de games waarvoor ze zijn ontworpen, moet de ervaring veel meer meeslepend zijn.

De trackers zelf zijn eenvoudige gadgets, met een enkele knop en een microUSB-oplaadpoort. Ze duren tussen de vier en vijf uur speeltijd per oplaadbeurt, wat meer dan genoeg is voor een paar sessies voordat je de stekker in het stopcontact steekt.