Waar kun je een goede console aan herkennen? Een aantal tips

Sharing is caring!

Een goede Console zoals de Xbox is makkelijk te installeren

Het opzetten van een console was voorheen vrij eenvoudig, maar met de vele nieuwe en opwindende functies van de Xbox One, vergt het een beetje tijd om ervoor te zorgen dat de nieuwste console van Microsoft correct is ingesteld.

Het proces wordt nog verwarrender met de nieuwe Xbox One X, waarbij u ervoor moet zorgen dat uw tv correct is ingesteld om optimaal gebruik te kunnen maken van de 4K-uitvoer.

Als je de originele console hebt, bekijk dan onze handleiding over het instellen van de Xbox One, of als je de nieuwere console hebt, bekijk dan onze handleiding voor het instellen van de Xbox One X.

Bij de meeste Xbox One-games moet je een verplichte installatie uitvoeren op de harde schijf van de console, zelfs degene die je op een fysieke schijf koopt. Het is een beetje vervelend, maar je kunt de installatietijd versnellen door eerst de verbinding met Xbox Live te verbreken (verwijder de Ethernet-kabel uit de console voor bekabelde verbindingen of kies verbinding verbreken via Xbox Live onder de netwerkinstellingen van de console), waarbij de installatie wordt uitgevoerd als normaal en herstelt daarna uw verbinding opnieuw.

Een screenshot maken op de Xbox is mogelijk

Een schermafbeelding maken op Xbox One was onmogelijk toen de console voor het eerst uitkwam en het enige tijd duurde voordat de functie werd weergegeven. Vanaf maart 2015 is het nu mogelijk voor iedereen om Xbox One-screenshots te maken zonder te moeten fafflen met externe boxen.

Gamen met een dikke controller van de Xbox is nice

Wanneer je in de game zit, dubbeltik je gewoon op de Xbox-knop op je bedieningspaneel en druk je vervolgens op Y om de schermafbeelding te maken. Of, als je Kinect hebt ingeplugd, kun je eenvoudig ‘Xbox, screenshot’ zeggen, hoewel dat iets te onnauwkeurig is voor iets dat perfect getimed moet worden als een screenshot. Pas op, schermafbeeldingen werken niet als u zich niet in een game bevindt.