Waarom hebben we zoveel mensen nog steeds geen toegang tot internet?

Sharing is caring!

Meer dan 4 miljard mensen, vooral in ontwikkelingslanden, hebben nog steeds geen toegang tot internet. Dit betekent dat meer dan de helft van de wereldbevolking de levensveranderende voordelen van connectiviteit mist, van financiële diensten tot gezondheid en onderwijs, als gevolg van het toenemende tempo van innovatie dat bekendstaat als de vierde industriële revolutie.

 

 

 

Wat kunnen we doen om mensen toegang te geven tot internet

Het World Economic Forum dringt er bij de regeringen op aan beleid in te voeren dat gericht is op het verbeteren van de dekking en kwaliteit van de infrastructuur, het bieden van financiële bijstand aan degenen die het zich niet kunnen veroorloven om online te gaan en het opzetten van openbare wifi.

Het rapport belicht ook hoe een gebrek aan vaardigheden en bewustzijn van de waarde van internet barrières zijn. Het beveelt aan om ICT in het curriculum op scholen te krijgen en om opleidingen aan gemeenschappen te bieden en stelt dat het aanpakken van de wereldwijde digitale kloof een publiek-private samenwerking vereist. Wil je meer weten over internet? Lees dan alles op http://internetvergelijken.org

Er is een raamwerk waar allerlei organisaties mee aan de gang kunnen

 

Het Internet for All-initiatief van het forum biedt een raamwerk waar regeringen en bedrijven aan kunnen werken. Het programma wordt geïmplementeerd in een eerste project in Rwanda, Oeganda, Kenia, Zuid-Soedan en Ethiopië, waar 75 miljoen mensen (67% van de totale bevolking in deze landen) momenteel geen toegang hebben tot internet.

Alex Wong, hoofd van Global Challenge Partnerships en lid van het Uitvoerend Comité van het World Economic Forum, zei: “Het internet is een doordringend, fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven geworden. Maar een lage internetpenetratie heeft een grote impact op het vermogen van een land om deel te nemen aan de digitale economie, die een steeds belangrijker prioriteit wordt voor ontwikkeling, terwijl Afrika, net als de rest van de wereld, de Vierde Industriële Revolutie binnengaat. ”

Hij voegde hieraan toe: “We weten dat het mogelijk is om de digitale kloof te dichten voor de 55% van de wereldbevolking die nog steeds niet verbonden is: nu is het tijd voor overheden, bedrijven en het maatschappelijk middenveld om het te laten gebeuren.”